תמונה ראשית סלטים

מתכונים

סלטים

סלט תפוחים ותפוזים ברוטב איולי על מצע סלק תפוחי גרני סמית ובוטרדו / שף אייל לביא, מסעדת "פסטיס"

המצרכים:
פירות:
3 תפוחי גרני סמית גדולים

ל - 4 מנות
2 תפוזים.
1/4 כוס אגוזי מלך קלויים וקצוצים גס.
4 כפות (כ-50 גרם) בוטרדו מגורר על מגרסת גסה.
2-3 פקעות סלק אדום מבושלות.

לרוטב
2 חלמונים.
1 כפית חרדל דיז'ון.
3 כפות חומץ בן יין לבן או מיץ לימון.
200 מ"ל שמן זית
קורט מלח
1/4 כפית פלפל לבן
1/4 כפית עלי תימין קצוצים
1/2 גביע שמנת חמוצה של פעם, אפשר להחליף ביוגורט 4% שומן.


אופן ההכנה:

לרוטב
בקערה בינונית טורפים בעזרת מטרפה את החלמונים עם החרדל והחומץ.
מוסיפים לאט את שמן הזית תוך טריפה, לקבלת רוטב איולי (מיונז) סמיך.
לאחר שמוסיפים את מחצית שמן הזית, מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים את התימין, ממשיכים לטרוף ולהוסיף לאט את שמן הזית.
כשהאיולי מוכן מערבבים לתוכו את השמנת החמוצה, בודקים תיבול ובמידת הצורך מוסיפים מעט מיץ לימון.

להכנת הסלט
תפוז אחד סוחטים למיץ ואת התפוז השני קולפים ומפרידים לפילטים (הפלחים ללא הציפה השקופה שעוטפת אותם).
קולפים את התפוחים וחותכים ל"גפרורים" ארוכים בעובי בינוני או לסהרונים. מניחים בקערה ויוצקים מעל את מיץ התפוז.
שמים את גפרורי התפוח בקערה, ללא המיץ, מוסיפים את הפילטים של התפוז ואת האגוזים, מוסיפים רוטב ומערבבים.
מוסיפים כמות קטנה של רוטב לסלט כדי שתעטוף את התפוחים במרקם עדין וקטיפתי אך לא תציף אותם.
משהים לפחות שעה. ניתן להכין את הסלט מספר שעות לפני הארוחה.

להגשה
קולפים את הסלק ופורסים לפרוסות דקיקות (עדיף בעזרת מנדולינה).
מסדרים את פרוסות הסלק כמצע על צלחות הגשה ובעזרת כף עורמים מעל את הסלט.
מפזרים מעל בוטרדו מגורר ומגישים מיד.

ניתן לקשט בתימין או לפזר מעל מעט סומאק.

 

קטיף פינק

התחלנו קטיף פינק בראשית

המשך
25/10/2017

פינק בראשית

פינק בראשית הגיע ואוטוטו מתחילים בשיווק

המשך
25/10/2017

אפרסמון טריומף

אפרסמון מזן טריומף. מתחילים בחנויות המובחרות

המשך
25/10/2017

מרכז מבקרים

מרכז המבקרים של בראשית פתוח בחול המועד סוכות בתיאום בלבד

המשך
03/10/2017

אגס אבטא פטאל

אגס מזן "אבטא פטאל" מיוחד ביותר בטעמו שווה טעימה

המשך
03/10/2017

חבושים

עכשיו - חבושים לחג בחנויות

המשך
01/10/2017

אפרסמון קרמבו

אפרסמון מהזן "רוחו" בספרדית ואצלנו נקרא "קרמבו". מתחילים בתחילת השבוע בחנויות המובחרות

המשך
01/10/2017

אבוקדו אטינגר

מתחילים עם אבוקדו מזן "אטינגר" באיכות טובה.

המשך
01/10/2017

אפרסקי בראשית

אפרסקים מזני סקרלט וספטמבר לקראת החג

המשך
18/9/2017

רימוני בראשית

רימונים לקראת החג

המשך
18/9/2017
 
קיבלנו את פנייתך
ונטפל בה בהקדם האפשרי
תודה רבה, והמשך יום נעים

כתובת

בית אריזה פירות גולן ד.נ רמת הגולן
מיקוד 12436

טלפון

072-3359900 - אתר פירות גולן
072-3359800 - אתר פרי פסגות

פקס

04-6961488 - אתר פירות גולן
04-6951742 - אתר פרי פסגות