תמונה ראשית מאפים

מתכונים

מאפים

פאי תפוחים אפוי במחבת ברזל בניחוח שמן זית ווניל / שף דניאל זך, מסעדת "כרמלה בנחלה"

המצרכים:
פירות:
2 תפוחי גרני סמית בינוניים

למחבת ברזל כבדה בקוטר 18 ס"מ
2 כפות סוכר
1 כף שמן זית וניל
1 כפית קליפת לימון מגוררת
מיץ מחצי לימון

לבצק
250 גרם חמאה קרה בקוביות
125 גרם אבקת סוכר
1 ביצה
1 חלמון
380 גרם קמח
מעט מלח

לשמן זית וניל
1/2 כוס שמן זית
1 מקל וניל


אופן ההכנה:

במתכון זה הבצק נמצא בחלקו העליון של הפאי. אם הופכים את המחבת בעודה חמה מקבלים טארט טאטין.

יומיים לפני האפייה מכינים את השמן המתובל, חוצים את מקל הווניל, מכניסים אותו לבקבוק קטן ויוצקים עליו את השמן. משרים 48 שעת בטמפרטורת החדר. מנערים לפני השימוש.
לשכבת התפוחים, במחבת כבדה מפזרים בשכבה אחידה את הסוכר, השמן המתובל, קליפת ומיץ הלימון.
קולפים את התפוחים, חוצים, מגלענים ופורסים לפלחים. מסדרים במחבת, על תערובת השמן.
מבשלים כ - 20 דקות על אש נמוכה, עד שמתקבל קרמל. מסירים מהאש ומצננים.
להכנת הבצק, בקערת המיקסר מערבלים את החמאה עם אבקת הסוכר, מוסיפים בהדרגה את הביצים. מוסיפים את הקמח והמלח ומערבלים רק עד קבלת כדור בצק, מצננים לפחות 3 שעות במקרר.
מרדדים את הבצק לעיגול בקוטר 20 ס"מ ובעובי 7 מ"מ. מניחים את הבצק על שפת המחבת ומכניסים פנימה את השוליים.
אופים כ - 25 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות, עד שהבצק שחום.
כדי להגיש כטארט טאטין הופכים מיד על צלחת הגשה, או מגישים כפאי, מבלי להפוך.

מגישים עם גלידה, קרם פרש או קצפת.

 

קטיף פינק

התחלנו קטיף פינק בראשית

המשך
25/10/2017

פינק בראשית

פינק בראשית הגיע ואוטוטו מתחילים בשיווק

המשך
25/10/2017

אפרסמון טריומף

אפרסמון מזן טריומף. מתחילים בחנויות המובחרות

המשך
25/10/2017

מרכז מבקרים

מרכז המבקרים של בראשית פתוח בחול המועד סוכות בתיאום בלבד

המשך
03/10/2017

אגס אבטא פטאל

אגס מזן "אבטא פטאל" מיוחד ביותר בטעמו שווה טעימה

המשך
03/10/2017

חבושים

עכשיו - חבושים לחג בחנויות

המשך
01/10/2017

אפרסמון קרמבו

אפרסמון מהזן "רוחו" בספרדית ואצלנו נקרא "קרמבו". מתחילים בתחילת השבוע בחנויות המובחרות

המשך
01/10/2017

אבוקדו אטינגר

מתחילים עם אבוקדו מזן "אטינגר" באיכות טובה.

המשך
01/10/2017

אפרסקי בראשית

אפרסקים מזני סקרלט וספטמבר לקראת החג

המשך
18/9/2017

רימוני בראשית

רימונים לקראת החג

המשך
18/9/2017
 
קיבלנו את פנייתך
ונטפל בה בהקדם האפשרי
תודה רבה, והמשך יום נעים

כתובת

בית אריזה פירות גולן ד.נ רמת הגולן
מיקוד 12436

טלפון

072-3359900 - אתר פירות גולן
072-3359800 - אתר פרי פסגות

פקס

04-6961488 - אתר פירות גולן
04-6951742 - אתר פרי פסגות