אגס
האגס גדל באזורים קרירים, בגבהים של 400 – 700 מ', נפוץ בעיקר בגליל ובגולן, עשיר בטעמו ועסיסי.
בארץ נפוצים בעיקר שני זנים עיקריים, ספדונה וקוסטיה.
האגס נקטף כאשר הוא קצת קשה ומתרכך כעבור מספר ימים ומוכן לאכילה אצל הצרכן.
עונת פריחת האגס היא האביב – בה פורח פרח צחור בעל ריח מתקתק, הקטיף מתחיל ביולי ומסתיים בסוף אוגוסט.
לאגס כושר השתמרות טוב בקירור ולכן הוא נמצא בשווקים לאורך כל השנה.
האגס מצויין לאכילה טרי, מבושל או אפוי. ניתן לסחוט אותו למיץ ארומטי ומפנק, ניתן לפרוס אותו לפלחים או לשלבו בסלטים.
מקור מצויין לסיבים תזונתיים, ובמיוחד פקטין ואשלגן. סוכרי הפירות הטבעיים שבאגס מספקים אנרגיה בריאה.
מסייע בשחרור עצירות, קלקול קיבה ועוד.
כ-98 קלוריות לאגס גדול.
ספדונה
ירקרק
בינוני גדול
איטליה
אקזוטי מתוק מאוזן בחמיצות
בינונית גבוהה
אכילה, אפיה, סלטים, בישול
קוסטיה
צהבהב ולעיתים
גוון ורוד קל
בינוני
איטליה
אקזוטי,מתוק,עשיר
גבוהה
אכילה,אפיה,
סלטים, בישול
עדן
ירקרק זהוב עם לחי סמוקה ורדרדה
בינוני
ישראל
מתוק
בינונית
אכילה, אפייה, סלטים, בישול