פטה כבד בקונפי דובדבנים ופטל
מצרכים
קונפי
400 גרם דובדבנים אדומים טריים ומגולענים
150 גרם פטל (אפשר גם קפוא)
500 גרם כבד עוף צלוי
1 בצל גדול
2 כפיות שמאלץ (כדאי מאוד להשיג, אם אין ברירה אפשר להחליף לשמן קנולה)
2 ביצים קשות
3 כפיות ברנדי
מלח
פלפל
בגט פרוס בעובי של כ- 1.5 ס"מ
לקונפי דובדבנים ופטל
200 גרם סוכר
2 כוסות יין אדום יבש
3 כפיות חומץ בלסאמי
אופן ההכנה
מרתיחים את היין בסיר. מנמיכים את האש ומצמצמים עד שמגיע לכמחצית מהנפח המקורי.
מוסיפים את הדובדבנים, הפטל, הסוכר והבלסמי ומבשלים עד לריכוך הפרי.
קולים בגריל או על גבי מחבת את פרוסות הבאגט, פורסים מהפאטה, מניחים על הלחם ומעטרים במעט מהקונפי.