אבוקדו
הוא עץ פרי סובטרופי ירוק-עד ממשפחת העריים. מוצאו של האבוקדו במרכז אמריקה. בישראל גדל באזורים הסובטרופיים בעמקים הפניימים ובעיקר במישור החוף. האבוקדו הוא עץ מפונק ורגיש לטמפרטורות נמוכות או גבוהות ודורש השקייה מדוייקת.
במטעי בראשית מספר זני אבוקדו חלקם זנים ירוקים כמו האטינגר והגליל וחלקם האחר זנים משחירים כמו הזן המבוקש ביותר בעולם האס. פרי האבוקדו אינו יודע להשתמר בקירור לתקופה ארוכה אבל חלק מהזנים יכולים להשאר על העץ מספר חודשים.
הזנים השונים נקטפים לאחר בדיקות הבשלה של אחוז שומן וחומר יבש כדי להבטיח הבשלה טובה ופרי איכות ללקוח.
במטעי בראשית קטיף האבוקדו נעשה ידנית ומהמטע נשלח מיד לבית האריזה שם ממוין ונארז למכירה.
עונת האבוקדו בבראשית מתחילה מסוף אוגוסט ומסתיימת בקיץ שלאחר מכן.
עשיר במגנזיום, סיבים,אשלגן, וויטמין B6 וויטמיןC וויטמין K1 וויטמין E
אבוקדו טעון בשומנים בלתי רווים , שהם טובים מאוד לבריאות שלנו
שפע של מידע
אגוזי, עדין, נאכל רך
קליפה בשרנית בצבע ירוק עד שחור
ציפת הפרי צהובה ירקרקה
צורתו עגולה/אליפטי/ אגסי /ארוך תלוי בזן האבוקדו
גודל בינוני גדול
מוצאו של האבוקדו במרכז אמריקה ומשם התפשט לאפריקה אסיה וארצות הברית
פרי רך ובשרני ועתיר שומן
לשם הבשלת האבוקדו יש לשמור את הפרי עטוף בנייר ביחד עם בננה או תפוח
תעשיית הקוסמטיקה (תכשירי שיער וקרמים)
בשל אחוז השומן הגבוה השמן המופק מהפרי משמש לתעשיית התמרוקים והמטבח