קיווי
הקיווי גדל באיזורים גבוהים וקרים, נקטף בעודו קשה, מצוין לאכילה לאחר שהתרכך.
עונת הקטיף של הקיווי היא בחודש אוקטובר. לפרי כושר השתמרות טוב בקירור ולכן הוא נמצא בשווקים במשך כחצי שנה.
ערכים תזונתיים:
בעל ערך קלורי נמוך – 46 קלוריות לפרי. עשיר במינרלים.
הקיווי מכיל 98 מ"ג ויטמין C (כמות כפולה מאשר בתפוז), והינו מקור גדול לוויטמין C.
מכיל חלבונים, ברזל, סידן, מגנזיום, זרחן, אשלגן, אבץ, סדרת ויטמין B, פוליסן, ניאצין.
צריכה גבוהה של קיווי מסייעת רבות בהפחתת סיכונים לסרטן, סוכרת ומחלות לב וראייה.
שפע של מידע
אקזוטי חמוץ – מתוק
משתנה מקטן,
בינוני, גדול, ענק
ועד סופר ענק
צבעו החיצוני חום ומרקם
קליפתו שעיר. צבעו
הפנימי ירוק וגרעיניו שחורים.
ניו זילנד
עסיסיות: בינונית
אכילה, סלטים ואפיה
למידע נוסף
סגירה