שזיף
השזיף פורח באביב בפריחה לבנה, השזיף גדל באזורים קרירים בגליל ובגולן.
עונת הקטיף של השזיף מיוני ועד אוגוסט.
ערכים תזונתיים:
עשיר באשלגן, ברזל, ויטמין A וויטמינים מקבוצת B.
כ – 60 קלוריות לפרי ממוצע.
השזיף בעל הציפה האדומה הוא המוביל בתכולת נוגדי החמצון מבין הפירות הטריים הנמכרים בישראל.
אכילת שזיף אחד בסוף הארוחה מאזנת את החמצון הנוצר ממנת בשר אדום במשקל כ-100 גרם.
מסייע להסדרת פעולת המעיים.
שפע של מידע
בשרני,מתוק
עם חמיצות קלה
קטן בינוני
סגול כהה
יפן,אירופה
עסיסיות :בינונית
נאכל טרי, מתאים ללפתן, ריבה, משקאות, קינוחים ותבשילים, משמש גם כפרי לייבוש.
למידע נוסף
סגירה