https://pri-beresheet.co.il/wp-content/uploads/2021/10/9.png

שזיף

השזיף פורח באביב בפריחה לבנה, השזיף גדל באזורים קרירים בגליל ובגולן.
עונת הקטיף של השזיף מיוני ועד אוגוסט.

ערכים תזונתיים:

עשיר באשלגן, ברזל, ויטמין A וויטמינים מקבוצת B.
כ – 60 קלוריות לפרי ממוצע.
השזיף בעל הציפה האדומה הוא המוביל בתכולת נוגדי החמצון מבין הפירות הטריים הנמכרים בישראל.
אכילת שזיף אחד בסוף הארוחה מאזנת את החמצון הנוצר ממנת בשר אדום במשקל כ-100 גרם.
מסייע להסדרת פעולת המעיים.

שפע של מידע

טעם

בשרני,מתוק
עם חמיצות קלה

גודל

קטן בינוני

צבע

סגול כהה

מקור

יפן,אירופה

ארומה

עסיסיות :בינונית

שימושים

נאכל טרי, מתאים ללפתן, ריבה, משקאות, קינוחים ותבשילים, משמש גם כפרי לייבוש.

למידע נוסף
סגירה