פילה "קפיטל" בחמאת אגסים ולימונים כבושים
מצרכים
לרוטב
3 אגסים פרוסים דק עם קליפה
דג
4 נתחי דג "קפיטל" ( הפילה בלבד עם העור)
ירקות
4 תפו"א גדולים, חתוכים לפרוסות גסות
שעועית ירוקה
לרוטב
1 כוס חמאה מזוקקת
2 כפות לימונים כבושים טחונים
1/2 כוס מיץ אגסים (מדונה) מסונן
1/2 כפית סוכר
1/4 כוס מיץ לימון
מלח
פלפל לבן
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
על אש נמוכה מחממים את כל מרכיבי הרוטב, מערבבים לצורך גיבוש כל המצרכים, טועמים ובמידת הצורך מתקנים תיבול
אופן הכנת הדג
את הדג מתבלים במלח, פלפל שחור ותימין קצוץ. במחבת שמים כף חמאה וכף שמן זית. צורבים את הדג על צידו של העור עד להשחמה. מסדרים בתבנית כשהעור כלפי מעלה ואופים בחום של 200 מעלות כ – 10 דקות.
אופן ההגשה
בצלחת שמים את הירקות בחלוקה שווה, מעל את נתח הדג ומעל את הרוטב.