פאי תפוחים
מצרכים
3 תפוחים (גרני סמית) קלופים, מנוקים מליבה וחתוכים לקוביות קטנות.
3תפוחי גרני סמית קלופים, מנוקים מליבה וחצויים לאורך (פורסים את התפוחים לפרוסות דקיקות)
200 גר' קמח
100 גר' חמה
1 ביצה
1 כף סוכר
קורט מלח
1 כף מים קרים
2 כפות סוכר
1 כף חמאה
1 כף מיץ לימון
1 כף סוכר
2 כפות חמאה רכה מאוד
אופן ההכנה
במעבד מזון שמים את כל המצרכים ומעבדים לבצק אחיד. במידה והבצק פירורי יש להוסיף כף מי קרח. עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר.
מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי של חצי ס"מ, מסדרים בתבנית, מקפידים על שוליים בגובה התבנית.
חותכים את הבצק בעזרת המערוך, מכסים בעזרת נייר אלומיניום ומפזרים גרגירי חומוס מעל.
אופים בתנור בחום של 180 מעלות כ 10 דקות ומסירים את נייר האלומיניום וגרגירי החומוס (שומרים לפעם הבאה)
בסיר שמים את כל המצרכים ומחממים על להבה נמוכהעד לקבלת מחית תפוחים ללא נוזלים ומקררים.
מסדרים את המחית בתוך תבנית עם הבצק אפוי למחצה ומסדרים את פרוסות התפוח, כאשר אחד חופף לשני בצפיפות.
מברישים את החמאה על התפוחים ומפזרים סוכר.
אופים כ 30 דקות בחום של 180 מעלות ומקררים את הפאי.
חותכים ומגישים.