פאי תפוחים אפוי במחבת ברזל בניחוח שמן זית ווניל

מצרכים

פירות

2 תפוחי גרני סמית בינוניים

למחבת ברזל כבדה בקוטר 18 ס"מ

2 כפות סוכר
1 כף שמן זית וניל
1 כפית קליפת לימון מגוררת
מיץ מחצי לימון

לבצק

250 גרם חמאה קרה בקוביות
125 גרם אבקת סוכר
1 ביצה
1 חלמון
380 גרם קמח
מעט מלח

לשמן זית וניל

1/2 כוס שמן זית
1 מקל וניל

אופן ההכנה

במתכון זה הבצק נמצא בחלקו העליון של הפאי. אם הופכים את המחבת בעודה חמה מקבלים טארט טאטין.

יומיים לפני האפייה מכינים את השמן המתובל, חוצים את מקל הווניל, מכניסים אותו לבקבוק קטן ויוצקים עליו את השמן. משרים 48 שעת בטמפרטורת החדר. מנערים לפני השימוש.
לשכבת התפוחים, במחבת כבדה מפזרים בשכבה אחידה את הסוכר, השמן המתובל, קליפת ומיץ הלימון.
קולפים את התפוחים, חוצים, מגלענים ופורסים לפלחים. מסדרים במחבת, על תערובת השמן.
מבשלים כ – 20 דקות על אש נמוכה, עד שמתקבל קרמל. מסירים מהאש ומצננים.
להכנת הבצק, בקערת המיקסר מערבלים את החמאה עם אבקת הסוכר, מוסיפים בהדרגה את הביצים. מוסיפים את הקמח והמלח ומערבלים רק עד קבלת כדור בצק, מצננים לפחות 3 שעות במקרר.
מרדדים את הבצק לעיגול בקוטר 20 ס"מ ובעובי 7 מ"מ. מניחים את הבצק על שפת המחבת ומכניסים פנימה את השוליים.
אופים כ – 25 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות, עד שהבצק שחום.
כדי להגיש כטארט טאטין הופכים מיד על צלחת הגשה, או מגישים כפאי, מבלי להפוך.

מגישים עם גלידה, קרם פרש או קצפת.

מתכונים נוספים שאתם עשוים לאהוב