תפוחים אפויים בנייר פרגמנט

מצרכים

4 מנות

4 תפוחי ' פינק בראשית'
2 מקלות קינמון
1 מקל וניל
20 גר' ג'ינג'ר מסוכר (לא חובה)
50 גר' צימוקים בהירים
50 גר' אגוזי מלך
כוס יין קינוח

אופן ההכנה

חותכים ארבעה ריבועים של נייר פרגמנט בגודל 30ס"מ.
חוצים את התפוחים ומרחיקים את הליבה והגרעינים. מניחים על כל נייר שני חצאי תפוח.
חוצים את מקל הווניל לאורכו, כל חצי חותכים לשניים. חתכים את מקל הקינמון לארבעה חלקים. מניחים ליד חצאי התפוחים חתיכת מקל וניל וחתיכת מקל קינמון.
פורסים דק את הג'ינג'ר המסוכר ומערבבים עם הצימוקים, קליפת הלימון והאגוזים. מפזרים את התערובת על אחד מחצאי התפוח בכל מנה ומכסים בחצי השני.
יוצרים מהניירות מעין שקיות, מניחים על תבנית אפייה ויוצקים בכל אחת רבע מכמות היין. בעזרת חוט סוגרים את הניירות עם התפוחים לחבילות.
אופים כ – 40 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות, עד שהתפוחים רכים. בודקים בעזרת מזלג. במהלך האפייה הנייר מקבל גוון זהוב עמוק. מגישים לשולחן בתוך הנייר.

מתכונים נוספים שאתם עשוים לאהוב