בורלה לימון במעטפת קיווי
מצרכים
פירות:
קיווי קלוף ופרוס דק
1/4 1 כוס שמנת
2 כפיות קליפת לימון מגורדת
4 חלמוני ביצה
2 כפיות סוכר דק
2 כפיות קורנפלור
2 כפות מיץ לימון
1/3 כוס סוכר
(במידה ורוצים) 350 גר' בצק עלים לתחתית
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
מחממים את השמנת בסיר עם קליפת הלימון ומביאים עד לסף רתיחה. מניחים להתקרר מעט. מקציפים יחד עם החלמונים, הסוכר, הקורנפלור ומיץ הלימון עד לקבלת תערובת סמיכה ובהירה.
מוסיפים בהדרגה את השמנת תוך כדי הקצפה מתמדת, מסננים לתוך סיר ומבשלים על אש נמוכה עד לקבלת מרקם סמיך.
מקררים היטב
מסדרים בצלחת, עוטפים בקיווי, מפזרים סוכר ושורפים בברנר.