לחם תפוחים
מצרכים
5 תפוחי עץ מזן גרני סמית
1/2 כוס חלב פושר
100 גר' חמאה
20 גר' שמרים
1/4 כוס מים פושרים
1 כף סוכר
2 כפות קמח לבן
1.5 כוסות סוכר
3.25 כוסות קמח
גרם מלח
ניתן להוסיף קינמון ואגוז מוסקט.
אופן ההכנה
מחממים את החלב ו – 60 גרם מהחמאה עד שהחמאה נמסה ומצננים.
ממיסים את השמרים במים פושרים בקערה ומוסיפים פנימה את כף הסוכר, החלב הפושר, תוך כדי בחישה, ואת 2 כפות הקמח. מניחים לתפוח 10 דקות.
מוסיפים את הביצים, החמאה, מוסיפים 1/2 כוס סוכר ואת 3.25 כוסות הקמח, בוחשים היטב ומוסיפים את התפוחים.
מקמחים משטח, עליו לשים את הבצק עד למרקם חלק וגמיש כ 8-10 דקות, במידה והבצק דביק מקמחים בזמן הלישה.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומשמנים מכל צד, מכסים ומניחים לתפוח עד שיכפיל את נפחו ואופים בחום של 180 מעלות למשך 20 דקות.