פאי תפוחים

מצרכים

למלית

3 תפוחים (גרני סמית) קלופים, מנוקים מליבה וחתוכים לקוביות קטנות.

לעיטור הפאי

3תפוחי גרני סמית קלופים, מנוקים מליבה וחצויים לאורך (פורסים את התפוחים לפרוסות דקיקות)

לבצק

200 גר' קמח
100 גר' חמה
1 ביצה
1 כף סוכר
קורט מלח
1 כף מים קרים

למלית

2 כפות סוכר
1 כף חמאה
1 כף מיץ לימון

לעיטור הפאי

1 כף סוכר
2 כפות חמאה רכה מאוד

אופן ההכנה

הבצק (תבנית פאי 5/10)

במעבד מזון שמים את כל המצרכים ומעבדים לבצק אחיד. במידה והבצק פירורי יש להוסיף כף מי קרח. עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר.
מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי של חצי ס"מ, מסדרים בתבנית, מקפידים על שוליים בגובה התבנית.
חותכים את הבצק בעזרת המערוך, מכסים בעזרת נייר אלומיניום ומפזרים גרגירי חומוס מעל.
אופים בתנור בחום של 180 מעלות כ 10 דקות ומסירים את נייר האלומיניום וגרגירי החומוס (שומרים לפעם הבאה)

המלית

בסיר שמים את כל המצרכים ומחממים על להבה נמוכהעד לקבלת מחית תפוחים ללא נוזלים ומקררים.

הפאי

מסדרים את המחית בתוך תבנית עם הבצק אפוי למחצה ומסדרים את פרוסות התפוח, כאשר אחד חופף לשני בצפיפות.
מברישים את החמאה על התפוחים ומפזרים סוכר.
אופים כ 30 דקות בחום של 180 מעלות ומקררים את הפאי.
חותכים ומגישים.

מתכונים נוספים שאתם עשוים לאהוב