תבשיל עגל ונאשי עם זיתים

מצרכים

פירות

1 ק"ג נאשי חתוכים לרבעים

ל - 6 מנות:

100 גרם גרגירי חומוס
1 ק"ג בשר כתף עגל בקוביות
שמן לטיגון, מלח
2 פלפלים ירוקים
2 בצלים בינוניים
כף זרעוני כמון
כף זרעוני כוסברה
2 לימונים קטנים
4 שיני שום כתושות
פלפל חריף פרוס דק
1 כוס אורז פרסי
2 כוסות מרק עוף
200 גרם זיתים ירוקים ושחורים מגורענים

אופן ההכנה

משרים את גרגירי החומוס לילה בקערת מים, מסננים, מכסים במעט מים עם מלח, מבשלים כ – 20 דקות ומסננים. מנגבים את קוביות הבשר במגבת נייר ומטגנים בשמן חם מאוד מכל הצדדים עד שצבעם שחום. מוציאים מהסיר ומתבלים במלח לפי הטעם.
מרחיקים לפלפלים גבעול וגרעינים וחותכים לפרוסות עבות. חותכים את הבצלים לאורך פרוסות עבות. מטגנים את הפלפלים והבצלים עד שייחרכו מעט.
כותשים יחד את הכמון והכוסברה, מוספים מיץ מלימון אחד ומוסיפים לפלפלים ולבצל, יחד עם השום והפלפל החריף, פרוס הדק. מטגנים כדקה, מוסיפים את החומוס, האורז, הלימון הנותר הפרוס דק בקליפה ומרק עוף חם ומערבבים. מפזרים מעל את הבשר המטוגן, רבעי הנאשי בקליפה והזיתים. מביאים לרתיחה, מכסים היטב ואופים כשעה וחצי בתנור שחומם מראש לחום בינוני 180 מעלות.

מתכונים נוספים שאתם עשוים לאהוב