לחם תפוחים

מצרכים

5 תפוחי עץ מזן גרני סמית
1/2 כוס חלב פושר
100 גר' חמאה
20 גר' שמרים
1/4 כוס מים פושרים
1 כף סוכר
2 כפות קמח לבן
1.5 כוסות סוכר
3.25 כוסות קמח
גרם מלח

ניתן להוסיף קינמון ואגוז מוסקט.

אופן ההכנה

מחממים את החלב ו – 60 גרם מהחמאה עד שהחמאה נמסה ומצננים.
ממיסים את השמרים במים פושרים בקערה ומוסיפים פנימה את כף הסוכר, החלב הפושר, תוך כדי בחישה, ואת 2 כפות הקמח. מניחים לתפוח 10 דקות.
מוסיפים את הביצים, החמאה, מוסיפים 1/2 כוס סוכר ואת 3.25 כוסות הקמח, בוחשים היטב ומוסיפים את התפוחים.
מקמחים משטח, עליו לשים את הבצק עד למרקם חלק וגמיש כ 8-10 דקות, במידה והבצק דביק מקמחים בזמן הלישה.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומשמנים מכל צד, מכסים ומניחים לתפוח עד שיכפיל את נפחו ואופים בחום של 180 מעלות למשך 20 דקות.

מתכונים נוספים שאתם עשוים לאהוב