קוגלהוף דובדבנים משולהבים

מצרכים

200 גרם דובדבנים מגולענים
200 גרם קמח לבן
150 גרם קמח מלא
10 גרם אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתיה
1/2 כפית מלח
200 גרם חמאה רכה
150 גרם סוכר לבן
150 גרם סוכר חום
250 מ"ל (1 גביע) שמנת חמוצה
3 ביצים
100 גרם סוכר
20 גרם חמאה
1/4 כוס ברנדי
כפית תמצית וניל

אופן ההכנה

במחבת רחבה מבשלים את הדובדבנים עם 100 גרם סוכר ו-20 גרם חמאה, עד שהסוכר נמס.
מוסיפים את הברנדי ומשלהבים בזהירות. ממתינים עד שהאש שוככת ומצננים.
מעבדים את החמאה עם שני סוגי הסוכר ותמצית הווניל במיקסר עם וו גיטרה, עד לקבלת תערובת קרמית. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו.
את החומרים היבשים מערבבים בקערה נפרדת ומוסיפים לתערובת לסירוגין עם השמנת החמוצה, תוך המשך העיבוד. מוסיפים לתערובת את הדובדבנים ומערבבים בעדינות.
משמנים תבנית קוגלהוף במעט חמאה, מפזרים סוכר ויוצקים את תערובת הבצק. אופים בחום של כ-180 מעלות כ-50 דקות (כדאי לבדוק על ידי נעיצת קיסם)

מתכונים נוספים שאתם עשוים לאהוב