טארט אגסי קוסטיה "בראשית" חם במילוי אגוזים וקינמון עם רוטב וניל
מצרכים
4 אגסי קוסטיה
4 אגסי קוסטיה –גדולים , קלופים ומרוקנים ליבה בעזרת כף פריזיין
1 כוס יין לבן
1 כוס מים מים
1/4 כוס סוכר
1/2 מקל וניל חצוי לאורכו
1/4 כוס סוכר דמררה חום
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים
1 כפית שטוחה קינמון טחון
2 עד 3 מסירופ האגסים
4 דסקיות בצק עלים איכותי בעובי 1/2 ס"מ ובקוטר 10 ס"מ
1 חלמון מדולל בכף מים
1/2 ליטר חלב
1/4 כוס סוכר
1 מקל וניל
4 חלמונים
אופן ההכנה
מבשלים את כל המרכיבים כ 30 דקות בסיר מכוסה עד שהאגסים התרככו.
מסירים מהאש ומצננים היטב.
מבשלים את החלב עם הסוכר והווניל עד סף הרתיחה.
בקערה קטנה טורפים את החלמונים ויוצקים עליהם כ 10 כפות חלב חם.
מערבבים היטב בכף עץ ומחזירים לסיר. ממשיכים לבשל בסבלנות. על אש נמוכה מבלי להגיע לרתיחה. עד שהתערובת מסמיכה . בערך 12 דקות. מכסים ומצננים היטב.
מערבבים את מרכיבי המילוי לעיסה דביקה וממלאים את החלל שבאגס.
מחממים תנור ל 180 מעלות
מניחים את דסקיות הבצק על תבנית מרופדת בנייר אפייה. במרכז כל עיגול בצק מניחים אגס ממולא.
בעזרת מברשת מורחים את הבצק החשוף במעט חלמון מדולל במים
אופי כ 13 דקות. עד שהבצק זהוב. מגישים מיד עם רוטב וניל