סלט תפוחים ותפוזים ברוטב איולי על מצע סלק תפוחי גרני סמית ובוטרדו

מצרכים

פירות:

3 תפוחי גרני סמית גדולים

ל - 4 מנות

2 תפוזים.
1/4 כוס אגוזי מלך קלויים וקצוצים גס.
4 כפות (כ-50 גרם) בוטרדו מגורר על מגרסת גסה.
2-3 פקעות סלק אדום מבושלות.

לרוטב

2 חלמונים.
1 כפית חרדל דיז'ון.
3 כפות חומץ בן יין לבן או מיץ לימון.
200 מ"ל שמן זית
קורט מלח
1/4 כפית פלפל לבן
1/4 כפית עלי תימין קצוצים
1/2 גביע שמנת חמוצה של פעם, אפשר להחליף ביוגורט 4% שומן.

אופן ההכנה

לרוטב

בקערה בינונית טורפים בעזרת מטרפה את החלמונים עם החרדל והחומץ.
מוסיפים לאט את שמן הזית תוך טריפה, לקבלת רוטב איולי (מיונז) סמיך.
לאחר שמוסיפים את מחצית שמן הזית, מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים את התימין, ממשיכים לטרוף ולהוסיף לאט את שמן הזית.
כשהאיולי מוכן מערבבים לתוכו את השמנת החמוצה, בודקים תיבול ובמידת הצורך מוסיפים מעט מיץ לימון.

להכנת הסלט

תפוז אחד סוחטים למיץ ואת התפוז השני קולפים ומפרידים לפילטים (הפלחים ללא הציפה השקופה שעוטפת אותם).
קולפים את התפוחים וחותכים ל"גפרורים" ארוכים בעובי בינוני או לסהרונים. מניחים בקערה ויוצקים מעל את מיץ התפוז.
שמים את גפרורי התפוח בקערה, ללא המיץ, מוסיפים את הפילטים של התפוז ואת האגוזים, מוסיפים רוטב ומערבבים.
מוסיפים כמות קטנה של רוטב לסלט כדי שתעטוף את התפוחים במרקם עדין וקטיפתי אך לא תציף אותם.
משהים לפחות שעה. ניתן להכין את הסלט מספר שעות לפני הארוחה.

להגשה

קולפים את הסלק ופורסים לפרוסות דקיקות (עדיף בעזרת מנדולינה).
מסדרים את פרוסות הסלק כמצע על צלחות הגשה ובעזרת כף עורמים מעל את הסלט.
מפזרים מעל בוטרדו מגורר ומגישים מיד.

ניתן לקשט בתימין או לפזר מעל מעט סומאק.

מתכונים נוספים שאתם עשוים לאהוב