כופתאות אוסטריות

מצרכים

למילוי

4 תפוחים מזן זהוב בראשית קלופים וחתוכים לקוביות
1 ק"ג תפוחי אדמה מבושלים
1.5 כוסות קמח
קורט מלח
60 גר' חמאה רכה
1 ביצה
1 חלמון

למילוי:

1 כף חמאה
1 כפית מיץ לימון

אופן ההכנה

אופן ההכנה:

1. מבשלים בסיר את התפוחים, החמאה והלימון על להבה נמוכה עד לריכוך התפוחים.
2. מקררים

בצק תפוחי אדמה:

1. מועכים למחית חלקה (להעביר דרך מסננת) מוסיפים את שאר החומרים, לשים לבצק אחיד, מכסים בניילון ומקררים כשעה.
2. על משטח מקומח מקררים את הבצק.
3. משטחים את הבצק בצורת נקניק, ממלאים בתפוחים ומגלגלים. חותכים את הכופתאות לגודל הרצוי.
4. מבשלים את הכופתאות במים רותחים, ברתיחה עדינה, עד שהם צפים ומעבירים למגבת.
5. מחממים מחבת עם חמאה, מעבירים את הכופתאות בחמאה ופירורי לחם ומפזרים אבקת סוכר.

מתכונים נוספים שאתם עשוים לאהוב