טארט פינק בראשית וקרם שקדים

מצרכים

פירות

למניפה – 1 תפוח פינק בראשית מקולף ופרוס לפרוסות

לתחתית

1/2 כוס סוכר
200 גרם חמאה
2 כוסות קמח
1 ביצה
גרידת תפוז מתפוז שלם
מקל וניל
קורט מלח

לקרם פטיסייר

2 כוסות חלב
1 כוס סוכר
4 כפות קורנפלור
מקל וניל
קורט מלח
3 חלמונים

לקרם שקדים

150 גרם חמאה
1 כוס אבקת סוכר
2 כוסות שקדים טחונים
2 ביצים
7 כפות קורנפלור
2 כפות תמצית רום
240 גרם קרם פטיסייר
1 כפית תמצית וניל
גרירת לימון מלימון שלם

למניפה

קורט סוכר
קורט קינמון

אופן ההכנה

תחתיות הבצק

מערבבים במיקסר את הסוכר והחמאה. מוסיפים ביצה, מקל וניל ומלח.
מוסיפים קמח ואת גרירת התפוז ובוחשים עד לקבלת תערובת הומוגנית.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעתיים.

קרם הפטיסייר

מערבבים קורנפלור עם מעט חלב וחלמונים. את שאר החלב מרתיחים עם סוכר ומקל וניל. מוסיפים מעט מהחלב הרותח למסת הקורנפלור ומערבבים. מוסיפים את מסת הקורנפלור לחלב הרותח שנשאר תוך כדי בחישה ומערבבים למסה סמיכה. מוסיפים קורט מלח. מורידים מהאש להתקררות.

קרם השקדים

מערבבים את הסוכר והחמאה במיקסר כ 3-4 דק'. מוסיפים את הביצים ומערבבים עד לקבלת מסה חלקה ולבנה. מוסיפים את הקורנפלור ואבקת השקדים ומערבבים. מוסיפים את הקורנפלור ואבקת השקדים ומערבבים.
מוספים תמצית רום, תמצית וניל ומלח. מוסיפים את קרם הפטיסייר הקר ומערבבים.

הרכבת המנה

מרדדים את הבצק לעובי של 1/2 ס"מ. קורצים עיגולים בגודל תבנית אישית. אופים ב 180 מעלות כ-10 דקות ומקררים. ממלאים את תחתיות הבצק בקרם השקדים. מסדרים את תפוחי הפינק בראשית בצורת מניפה מעל הקרם. מפזרים אבקת סוכר וקינמון ומכניסים לאפייה נוספת ל- 16 דקות.

מתכונים נוספים שאתם עשוים לאהוב