מיני פנקייק'ס ברוטב דובדבנים וקרם שנטילי-מסקרופנה
מצרכים
לרוטב דובדבנים – 300 גרם דובדבנים טריים מגולענים
1 כוס קמח
1 כפית אבקת אפייה
2 ביצים
1 כוס חלב
1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
2 כפות חמאה
קורט מלח
150 גרם סוכר
100 מ"ל יין פורט (ניתן להמיר ביין מתוק מאיכות טובה)
1 מקל קינמון
1 כף קורנפלור
250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה (38% שומן לפחות)
250 גרם גבינת מסקרופנה
25 גרם אבקת סוכר
אופן ההכנה
בקערה עמוקה מערבבים את חומרי הפנקייק'ס למעט החמאה, עד לקבלת בלילה דלילה ללא גושים. ממיסים את החמאה במיקרוגל ומצרפים ליתר החומרים.
משמנים מחבת טפלון במעט חמאה, יוצקים כ-2 כפות מהבלילה במרכז המחבת ומחכים שפני הפנקייק מתמלאים במעין בועות (ספוג) – כדקה עד שתי דקות.
בעזרת תרווד הופכים לצד השני עד שהבלילה נעשית מוצקה. חוזרים על הפעולה עד לסיום הבלילה.
מרתיחים בסיר קטן את הדובדבנים, הסוכר, היין ומקל הווניל.
מנמיכים את האש וממשיכים לבשל כ-15 דקות.
בקערה נפרדת שמים את הקורנפלור ויוצקים לתוכו כ-2 כפות מהרוטב.
מערבבים היטב עד שכל הגושים נמסים ויוצקים את התערובת לסיר עם הרוטב. מערבבים וממשיכים לבשל עד להסמכה.
מקציפים במיקסר במהירות גבוהה את השמנת עם אבקת הסוכר עד לקבלת קצפת יציבה. מוסיפים את המסקרופנה וממשיכים להקציף עד שמתאחד.