טארט פינק בראשית וקרם שקדים
מצרכים
למניפה – 1 תפוח פינק בראשית מקולף ופרוס לפרוסות
1/2 כוס סוכר
200 גרם חמאה
2 כוסות קמח
1 ביצה
גרידת תפוז מתפוז שלם
מקל וניל
קורט מלח
2 כוסות חלב
1 כוס סוכר
4 כפות קורנפלור
מקל וניל
קורט מלח
3 חלמונים
150 גרם חמאה
1 כוס אבקת סוכר
2 כוסות שקדים טחונים
2 ביצים
7 כפות קורנפלור
2 כפות תמצית רום
240 גרם קרם פטיסייר
1 כפית תמצית וניל
גרירת לימון מלימון שלם
קורט סוכר
קורט קינמון
אופן ההכנה
מערבבים במיקסר את הסוכר והחמאה. מוסיפים ביצה, מקל וניל ומלח.
מוסיפים קמח ואת גרירת התפוז ובוחשים עד לקבלת תערובת הומוגנית.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעתיים.
מערבבים קורנפלור עם מעט חלב וחלמונים. את שאר החלב מרתיחים עם סוכר ומקל וניל. מוסיפים מעט מהחלב הרותח למסת הקורנפלור ומערבבים. מוסיפים את מסת הקורנפלור לחלב הרותח שנשאר תוך כדי בחישה ומערבבים למסה סמיכה. מוסיפים קורט מלח. מורידים מהאש להתקררות.
מערבבים את הסוכר והחמאה במיקסר כ 3-4 דק'. מוסיפים את הביצים ומערבבים עד לקבלת מסה חלקה ולבנה. מוסיפים את הקורנפלור ואבקת השקדים ומערבבים. מוסיפים את הקורנפלור ואבקת השקדים ומערבבים.
מוספים תמצית רום, תמצית וניל ומלח. מוסיפים את קרם הפטיסייר הקר ומערבבים.
מרדדים את הבצק לעובי של 1/2 ס"מ. קורצים עיגולים בגודל תבנית אישית. אופים ב 180 מעלות כ-10 דקות ומקררים. ממלאים את תחתיות הבצק בקרם השקדים. מסדרים את תפוחי הפינק בראשית בצורת מניפה מעל הקרם. מפזרים אבקת סוכר וקינמון ומכניסים לאפייה נוספת ל- 16 דקות.