סלט סלק עם תפוחים בגריל ארוגולה ואגוזים
מצרכים
2 תפוחי זהוב בראשית
4 כפות חומץ בלסמי
3 כפות רכז תפוזים קפוא
4 כפות שמן זית
1 שן שום כתושה
מלח ופלפל שחור גרוס
4 שורשי סלק בינוניים מבושלים וקלופים
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס
צרור ארוגולה שטופה ומיובשת
50 גרם צימוקים
50 גרם צנוברים קלויים
אופן ההכנה
בצנצנת קטנה מערבלים את כל מרכיבי הרוטב. שומרים במקרר.
חותכים את הסלקים לרבעים ומניחים על תבנית חסינת אש, מטפטפים מעל מעט שמן זית ומתבלים במלח ופלפל. צולים מספר דקות מתחת לגריל שחומם היטב מראש.
קולפים את התפוחים, או משאירים בקליפה, חותכים כל תפוח ל-6 פלחים. מגלענים ומניחים על תבנית חסינת אש, מטפטפים מעט שמן זית
ומתבלים בפלפל שחור. צולים שתי דקות מתחת לגריל החם, עד שהם זהובים.
מניחים בקערה את הסלק והתפוחים, מתבלים בחלק מהוויניגרט ומערבבים בעדינות.
להגשה, מרפדים צלחות אישיות במצע עלי ארוגולה, מזליפים עליהם מעט מהרוטב. מניחים על כל צלחת 4 רבעי סלק ועליהם פלחי תפוח עם הרוטב. מפזרים מעל את הצימוקים והצנוברים הקלויים.