טארט תפוחים אישי
מצרכים
2 תפוחים סטארקינג בראשית
2 תפוחים גרני סמיט בראשיתל
4 מנות
250 גר' בצק עלים
1 כף סוכר
1/4 כוס ריבת משמש
אופן ההכנה
מרדדים את הבצק לעובי 3-5 מ"מ וחותכים ל-5 ריבועים בגודל 10 ס"מ. ריבוע אחד חותכים לרצועות ברוחב 5 מ"מ.
בעזרת מברשת מרטיבים במים את קצות הריבועים. יוצרים מסביב לכל ריבוע מסגרת מוגבהת מהרצועות הדקות. אם הבצק התרכך מצננים במקרר.
בינתיים קולפים את תפוחי הסטארקינג, חוצים, מרחיקים ליבה וגרעינים וחותכים לקוביות קטנות. שמים בכלי או בשקית ניילון ומרככים 2-3 דקות במיקרוגל. מצננים מעט.
בעזרת מזלג דוקרים את מרכז הבצקים, לא את המסגרת. ממלאים את המרכז בקוביות התפוחים.
חומים את תפוחי הגרני סמיט ומרחיקים את הליבה והגרעינים. מניחים את התפוחים על צידם השטוח ופורסים דק מאוד. מכסים את קוביות הבצק בפרוסות התפוחים ומפזרים מעל מעט סוכר.
אופים 15-20 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה, 200 מעלות, עד שהבצק בצבע זהוב עמוק.
מחממים את הריבה כחצי דקה במיקרוגל ובעזרת מברשת מורחים על הטארטים החמים. מגישים מיד.