מוס קרמל וקינמון על קרמבל אניס תפוחים מקורמלים ועלי פילו מסוכרים
מצרכים
3 תפוחים קלופים חתוכים לרבעים
125 גרם חמאה
125 גרם סוכר
125 גרם קמח
140 גרם שקדים
125 מ"ל שמנת מתוקה
3 מקלות קינמון
30 גרם גלוקוז
85 גרם סוכר
60 גרם חלמונים
40 גרם סירופ ( יחס 1/1 מים וסוכר)
8 גרם ג'לטין
225 מ"ל שמנת מתוקה
100 גרם סוכר
50 גרם גלוקוז
2 כפות מים
דפי פילו
אבקת סוכר
חמאה מומסת
אופן ההכנה
להכנת הקרמבל, בקערת מיקסר, בעזרת הגיטרה, מערבבים את כל החומרים עד לקבלת תערובת פירורית. משטחים את הפירורים – השטרויזל, על תבנית ומהדקים קלות.
אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 170 מעלות, עד להזהבה. מוציאים מהתנור ומצננים. חותכים לריבוע בגודל 17X17 ס"מ.
מקציפים את השמנת למרקם 'יוגורט' ומניחים בצד.
מביאים לרתיחה את השמנת עם מקלות הקינמון ומניחים בצד.
משרים את הג'לטין בכ-40 מ"ל מים.
בסיר קטן מחממים את הסוכר והגלוקוז ומבשלים עד שמתקבל קרמל, מצננים ל 50-60 מעלות ומוסיפים את הג'לטין.
מחממים את הסירופ ושופכים על החלמונים. מקציפים לקצף תפוח. מקפלים יחד עם הקרמל והג'לטין. מקפלים פנימה את השמנת. יוצקים לתבנית ומקפיאים. מניחים על הקרמבל.
מכינים קרמל מהסוכר, הגלוקוזה והמים.
מוסיפים את רבעי התפוחים ומקרמלים אותם. מסירים מהאש ומצננים, מסדרים על המוס.
מניחים את דף הפילו על תבנית אפייה, מורחים בחמאה מומסת ומפזרים אבקת סוכר.
אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות, עד להזהבה. שוברים לחתיכות ומסדרים בין התפוחים.